TK Maxx maakt een comeback in Nederland met winkels in Eindhoven en Rotterdam. De Amerikaanse outletformule zoekt via meerdere kanalen inmiddels personeel voor deze vestigingen.

TK Maxx was zo’n vijftien jaar terug in ons land actief met vestigingen in Alkmaar, Hilversum en Rotterdam, maar die werden na drie jaar van rode cijfers gesloten. Wanneer de retailer zijn rentree maakt is nog niet bekendgemaakt. Ook de locatie van de winkels in Eindhoven en Rotterdam is onduidelijk.

Omdat een winkel van TK Maxx gemiddeld bijana drieduizend vierkante meter beslaat, komen volgens het Eindhovens Dagblad echter alleen leegstaande ruimtes in de Piazza en de Heuvel in aanmerking. Centrummanager Huub Elders van het laatstgenoemde winkelcentrum laat tegenover de krant weten dat er een akkoord ligt met een internationale retailer voor een leegstaande ruimte van 2.300 vierkante meter.

Het Dagblad van het Noorden maakte onlangs melding van de komst van TK Maxx naar Groningen. Daar zal een voormalige boekwinkel worden omgebouwd tot een outletwinkel. In Enschede vult de retailer volgens Tubantia de voormalige vestiging van HEMA, dat na 83 jaar naar een ander pand is verhuisd.

TK Maxx wil naar verluidt ook winkels openen in andere middelgrote plaatsen als Arnhem en alle grote steden van ons land. De keten beschikt inmiddels over ruim vierhonderd vestigingen in Europa en wil dat aantal laten doorgroeien tot 975. Lees op RetailWatching meer over de tweede poging van TK Maxx.