Schoenenketen Van Dalen flink afgeslankt verder

Schoenenketen Van Dalen is maandag failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. Ook de winkels van Dr. Adams, Bitter, Dicapolavori en Jan Jansen vallen onder het faillissement, meldt Omroep West.

Van Dalen beschikt over ruim dertig vestigingen, waaronder zes in België. Inclusief de overige formules heeft moederconcern Ardenberg 49 filialen. “Dat zijn te veel winkels, in een krimpende markt”, aldus curator Marc van Zanten. De retailer kon niet langer zelfstandig het hoofd boven water houden.

Niet lang na het faillissement realiseerde de schoenenretailer alweer een doorstart onder de vleugels van Yari Holding. Dat concern gaat alleen door met twaalf vestigingen van Van Dalen op de toplocaties. Daarnaast behouden ongeveer 125 van de 360 werknemers hun baan. De overige winkels blijven voorlopig geopend om oude voorraden verkopen, maar worden nog dit kwartaal gesloten.

Yari Holding wil na de doorstart een franchiseformule starten waar zelfstandige schoenenverkopers zich bij aan kunnen sluiten. Veel kleine ondernemers hebben het volgens het concern lastig in een snel veranderende markt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!