​Van Kooten Tuin en Buiten Leven denkt aan tien winkels

Het totale winkelbestand van Van Kooten Tuin en Buiten Leven kan over tien jaar uit circa tien filialen bestaan. Daarvan staan er drie of vier in België. Dat laat mede-oprichter Hanneke van Kooten weten in het zomernummer van EtailTrends.

Van Kooten beschikt inmiddels over vijf fysieke winkels en drie webwinkels voor de verkoop van onder meer tuinhout, blokhutten, tuinsets en woondecoratie. De winkels zijn verdeeld over België en het zuiden en midden van Nederland en hebben een regionale aantrekkingskracht, zegt Van Kooten. “Consumenten rijden gerust anderhalf uur om een product te bekijken dat ze alleen nog online hebben gezien.”

De stenen vestigingen moeten op termijn goed zijn voor een landelijke dekking. Daarnaast wil het bedrijf met zijn Belgische winkels meer richting de Franse grens trekken. “Maar dat vergt nogal wat investeringen, bijvoorbeeld in een tweetalige webwinkel.”

Voor de toekomstige fysieke locaties kijkt Van Kooten Tuin en Buiten Leven naar de opgebouwde achterban in het gebied en de aanwezige concurrentie. Hoewel veel spelers de crisis niet hebben overleefd, is die concurrentie nog altijd flink. Van Kooten vertelt in EtailTrends hoe het bedrijf zich met onder meer Blokhutvillage.nl wil onderscheiden van de rest. Klik hier voor meer informatie over een abonnement.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!