Sligro gaat de grens over

Sligro Food Group verwacht in het najaar van 2016 zijn eerste vestiging in België te openen. De komende jaren ligt de focus op autonome groei bij onze zuiderburen. Dat heeft het foodconcern donderdag bekendgemaakt.

Sligro Food Group liet vorig jaar al weten filialen te willen openen in Vlaanderen. Enkele jaren terug waren er ook al plannen om een vestiging te openen in Antwerpen. Nu is Ann Lambrechts echter aangesteld als directeur voor de Sligro-activiteiten in België om de expansie door te zetten.

De afgelopen maanden heeft Sligro een onderzoek naar zijn positie op de Belgische foodservicemarkt en de daarbij behorende kansen en bedreigingen afgerond. Het uitgangspunt is dat er op termijn een top drie positie kan worden verworven. Die kansen liggen er volgens het concern voor Sligro via een combinatie van zelfbediening en bezorging.

Sligro gaat met twee vestigingen van start in Vlaanderen. Die filialen nemen Sligro 3.0 als vertrekpunt, maar worden op elementen aangepast op de Belgische markt. Vanwege synergiekansen wordt waar mogelijk gebruikgemaakt van de centrale systemen en backoffice in Nederland. Toch komt er ook een klein hoofdkantoor in België voor zijn dagelijks bestuur voor met name lokale commerciële activiteiten.

In totaal verwacht Sligro Food Group de komende drie tot vier jaar dertig miljoen euro te moeten investeren in zijn Belgische expansie. Het concern denkt daarnaast drie jaar na de opening winst te kunnen maken en op den duur door te groeien naar een rendement dat vergelijkbaar is met Nederland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!