Tilburg vrijgesproken van staatssteun voor Primark

De gemeente Tilburg is vrijgesproken van ongeoorloofde staatssteun aan bouwbedrijf VolkerWessels. Dat heeft de rechtbank in Breda vrijdag geoordeeld, meldt Omroep Brabant.

De zaak gaat over de herontwikkeling van het voormalig stadskantoor 3 tot winkelruimte, die aan Primark is toegewezen. Tilburg garandeert in een overeenkomst dat de gemeente de grond voor maximaal 6,7 miljoen euro terugkoopt als de benodigde omgevingsvergunning niet rond komt. Daarmee verleent de gemeente ongeoorloofde staatssteun aan de discountketen, stelt Royalton Hill, dat eigenaar is van het V&D-pand in de Brabantse stad.

De rechtbank acht het niet bewezen dat de koopsom van 6,7 miljoen euro niet marktconform is. Daarnaast is volgens de rechter de kans nihil dat er geen omgevingsvergunning wordt verleend. Tilburg heeft immers zelf belang bij de ontwikkeling van de winkelruimte, omdat Primark hoogstwaarschijnlijk voor een positief effect op het winkelgebied zorgt.

Ondanks de uitspraak van de rechter is het volgens de krant nog niet zeker dat Primark een vestiging in Tilburg opent. Royalton Hill heeft namelijk samen met Klépierre en IEF ook een klacht ingediend bij de Europese Commissie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!