'Rem op jarenlange teruggang in modebranche'

De vraag in de mode- en textielsector zal de komende periode iets aantrekken. Daarmee lijkt een einde te komen aan de jarenlange teruggang van modewinkels. Dat stelt kredietverzekeraar Euler Hermes aan de hand van een database met (uitgestelde) betalingen en de kredietwaardigheid van bedrijven door de jaren heen.

Het overzicht van Euler Hermes biedt doorgaans een redelijke voorspeller voor de komende kwartalen, meldt De Financiële Telegraaf. De modebranche kampt al jaren met faillissementen, winkelsluitingen en ontslagen, maar die ontwikkeling lijkt af te remmen. De groothandel in de fashionsector heeft volgens de kredietverzekeraar echter last van de sterke dollar, omdat grondstoffen in goedkopere euro’s worden afgerekend.

De retailbranche als geheel komt evenals de bouwsector opnieuw slecht uit de bus in het terugkerende sectoronderzoek. Daar komt volgens Euler Hermes niet snel verandering in, maar er gloort wel licht aan het einde van de tunnel. De Nederlandse chemie- en agrarische sector komen als sterkste uit het onderzoek.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends