Gratis parkeren raadsbreed gedragen in Bergen op Zoom

Gratis parkeren staat hoog op de agenda van de gemeenteraad van Bergen op Zoom. De lokale VVD introduceerde afgelopen voorjaar het plan om zo de malaise in de binnenstad tegen te gaan. Raadsbreed is die actie omarmd, schrijft het regionale dagblad BN DeStem woensdag.

De raad stoeit echter nog met de exacte invulling van het idee. Gratis parkeren in de maand december bijvoorbeeld, op pleinen in de stad of altijd het eerste uur. “Welke vorm we er precies aan geven, is nog onderwerp van gesprek”, legt VVD-raadslid Joost Pals uit. Voor Pals is het een uitgemaakte zaak dat het ‘voor een goede economische impuls nodig is om aan de parkeerknoppen te draaien’.

Ondertussen wordt hard aan een plan gewerkt, dat naar verwachting na de zomer wordt voorgelegd aan de gemeenteraad.

Gratis parkeren is een thema dat voortdurend terugkeert op de agenda van de gemeentepolitiek. Deze week was een item op de voorpagina van De Telegraaf aanleiding voor een discussie minstens één keer per jaar fel gevoerd wordt.

Het dagblad verwees in het artikel naar de Britse plaats Cardigan waar consumenten massaal terugkomen naar de binnenstad nu parkeermeters buiten werking zijn. “Dat moet een stimulans zijn voor gemeenten om ook gratis parkeertijden in te voeren”, reageerde hoogleraar e-marketing Cor Molenaar.

De discussie over gratis parkeren als oplossing voor teruglopende winkelomzetten in de Nederlandse binnensteden laait jaarlijks weer op. Op RetailWatching is meer aandacht voor herhaalde ideeën, eerder gehoorde meningen, tegenwerpingen en raadsleden die nog altijd blijken te zoeken naar een oplossing.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!