​3i heeft investering in Action al terugverdiend

Investeringsmaatschappij 3i heeft in minder dan vier jaar tijd 454 miljoen euro uit winkelketen Action gehaald. Daardoor heeft de eigenaar zijn complete investering terugverdiend zonder ook maar een aandeel te verkopen. Dat meldt het NRC Handelsblad op basis van de jaarverslagen van Action en 3i.

Action heeft onder 3i zijn inkomsten en winkelbestand verdubbeld naar respectievelijk anderhalf miljard euro en 514 vestigingen. De 454 miljoen euro is onder meer via dividend bij zijn investeringsmaatschappij teruggekomen. Daarvan werd 187 miljoen euro begin dit jaar uitgekeerd.

De overname is volgens het dagblad in de veel geplaagde private equitysector een van de meest profijtelijke transacties van de laatste jaren. Waar de gemiddelde investeerders mikken op rendementen van twintig tot 25 procent, becijfert 3i het interne rendement op Action op tachtig procent. De waarde van de winkelketen wordt door zijn eigenaar geschat op 825 miljoen euro, zeven keer meer dan zijn kapitaalinjectie na de overname in 2011.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!