​Overname jaagt resultaten Wereldhave aan

Door de overname van zes grote Franse winkelcentra heeft Wereldhave zijn winst in de eerste helft van dit jaar flink zien stijgen. Dat blijkt uit cijfers die het vastgoedfonds vrijdag bekendmaakte.

De winst steeg van 10,3 miljoen naar 90,5 miljoen euro. Het direct resultaat (huurinkomsten min de kosten) groeide van 42,6 miljoen naar 62,6 miljoen euro, terwijl het indirecte resultaat, dat de waardeveranderingen van het vastgoed weerspiegelt, van 32,3 miljoen euro negatief naar 27,9 miljoen euro positief ging. Ceo Dirk Anbeek laat weten ‘content’ te zijn met de resultaten. “Door de overname hebben we er zeshonderd huurders bij gekregen”, licht hij toe in De Financiële Telegraaf. Naast het feit dat de acquisitie uit 2014 een positief effect hebben op de cijfers, draagt de waardestijging van de panden bij aan de resultaten van de vastgoedpartij.

Op het gebied van consumentenbestedingen moet echter nog een en ander verbeteren, stelt Anbeek. “In België zijn ze stabiel, in Nederland, Finland en Frankrijk blijven ze wat achter.''

Wereldhave betaalde 850 miljoen euro voor de zes Franse winkelcentra die toen nog in handen waren van Unibail-Rodamco. Onlangs nam het vastgoedfonds negen Nederlandse winkelcentra van Klépierre over voor 730 miljoen euro. Met de overname van de winkelcentra in onder meer Amersfoort, Arnhem en Nieuwegein groeit het concern naar eigen zeggen uit tot de grootste eigenaar van middelgrote winkelcentra in Nederland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!