​Schoenenketen Ziengs mikt op A-locaties

Ziengs opent dit najaar nieuwe winkels in Etten-Leur en Purmerend. Daarnaast opende de schoenenketen begin deze maand een derde winkel in Middelburg met het nieuwe concept, dat een jaar terug werd geïntroduceerd.

Het nieuwe winkelconcept werd geïntroduceerd om winkels boven de middelmaat uit te laten stijgen, liet directeur Henk Ziengs vorig jaar weten tegen RetailNews. Onderdelen zijn betere belichting, digital signing en een servicepunt, waar medewerkers klanten extra service kunnen bieden, door bijvoorbeeld hun schoenen te poetsen.

De uitrol van het nieuwe concept verloopt trager dan verwacht. Het oorspronkelijke plan was om afgelopen voorjaar minimaal vier winkels in het nieuw te steken. Toch ligt de focus van de retailer op vernieuwing en groei, zegt Ziengs nu. “We zetten in op verhuizingen naar A-stand en opening van nieuwe vestigingen.”

Hoewel een ‘indrukwekkend groot aandeel’ van de omzet via het internet binnenkomt, vinden consumenten winkelen nog altijd leuk, merkt de directeur. “Mits, en dat is een voorwaarde, we zorg dragen voor de leukste collecties en de perfecte bediening.”

Ziengs beschikt momenteel over 75 gelijknamige winkels en daarnaast vijf vestigingen van Tamaris en elf van Ecco. Het schoenenconcern bestaat volgend jaar zeventig jaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!