​Macintosh wil zich uit de schulden werken

Na de verkoop van Kwantum en de Britse winkelactiviteiten zal Macintosh Retail Group nagenoeg schuldenvrij zijn. Dat maakt de relatie met de banken eenvoudiger, zegt ceo Kurt Staelens in De Financiële Telegraaf. “Dan hebben we alleen nog gesprekken met de banken over werkkapitaalfinanciering.”

Het detailhandelsconcern had eind vorig jaar een schuld van zeventig miljoen euro, waar een bedrijfsresultaat van vijf miljoen tegenover stond. Macintosh probeert zijn balans nu weer op orde te brengen met de verkoop van Kwantum en de winkels in Groot-Brittannië. Daarnaast wordt de opbrengst volgens Staelens gebruikt om te investeren in de schoenenwinkels in de Benelux.

“Wij moeten weer een vooraanstaande rol spelen in de detailhandel”, aldus de ceo. Hij zit daarvoor inmiddels ‘korter op de business’, wat onder meer betekent dat alle bedrijfstakken van het concern rechtstreeks aan Staelens gaan rapporteren. “Snelheid en wendbaarheid zijn belangrijker dan ooit.”

Hoeveel geld de verkoop van Kwantum en de Britse activiteiten oplevert zegt de ceo niet. Hij hoopt de deals nog dit jaar af te kunnen ronden. De verkoop van de Britse winkels bevindt zich nog in een vroeg stadium, maar voor de woonwinkelketen zijn volgens Staelens al bindende biedingen binnen gekomen. “Voor de verkoop zijn we in gesprek met investeerders en strategische partijen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!