'Faillissement van Skooter binnenkort vernietigd'

De curator van modeketen Skooter acht het aannemelijk dat het faillissement op procedurele gronden zal worden vernietigd. Dat schrijft curator Matthijs Sturms in wat mogelijk zijn laatste faillissementsverslag is. Volgende maand vindt er een zitting plaats over het verzet van eigenaar Alexander Hes.

De Hoge Raad oordeelde dat Skooter vorig jaar niet voor de tweede keer failliet verklaard had mogen worden, omdat Hes niet voldoende kans heeft gehad om zich te verdedigen. Wat de gevolgen van een eventuele vernietiging zijn, is niet duidelijk. “Dat weten wij ook niet, want het is ook voor ons een nieuwe situatie”, laat het advocatenkantoor van Sturms weten aan RetailNews.

Skooter maakte eerder dit jaar een tweede doorstart onder de vleugels van DFM Participaties, dat zestigduizend euro neertelde voor onder meer de kledingvoorraad, inventaris van het hoofdkantoor en winkelinventaris.

Het Nederlandse concern, dat eerder dit jaar al de Belgische filialen van Scapino kocht, heeft acht winkels heropend. Managing director bij DFM Participaties is Ed Hasselman, die al betrokken was bij de eerste doorstart van Skooter onder Alexander Hes. “Zij zijn inderdaad nog aan elkaar gelieerd”, aldus advocatenkantoor De Haan Advocaten.

Het kantoor ‘hoopt stiekem’ dat het faillissement alsnog blijft staan. Zo blijkt uit het verslag van Sturms dat moederconcern HSK geen sterke vermogenspositie heeft. Een schuldeiser van het concern liet na de uitspraak al weten te verwachten dat het concern alsnog over de kop zal gaan vanwege een belastingschuld van 2,5 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!