​Neiman Marcus wil naar de beurs

Luxe warenhuisketen Neiman Marcus bereidt momenteel een beursgang voor. Het Amerikaanse winkelbedrijf wil aandelen uitgeven om zijn schulden af te betalen, meldt persbureau Bloomberg.

Neiman Marcus werd twee jaar terug nog voor zes miljard dollar overgenomen door twee investeringsmaatschappijen. Ares Management en CPPIB denken met de gang naar de beurs nu honderd miljoen dollar op te halen. Dat bedrag is vastgesteld om het inschrijvingsgeld te bepalen, maar kan uiteindelijk nog veranderen.

Neiman Marcus is de op zeven na grootste warenhuisketen van de Verenigde Staten, met in totaal 41 warenhuizen, 42 outletwinkels en twee vestigingen van Bergdorf Goodman. In het boekjaar 2014 zette het concern 4,8 miljard dollar om.

De luxe warenhuisketen wil in 2020 zijn eerste winkel in Manhattan openen, zo viel te lezen in het aprilnummer van RetailTrends. Het bedrijf tekende in september vorig jaar een huurcontract voor een nog te bouwen vlaggenschip, dat straks 23 duizend vierkante meter beslaat. Branchegenoten als Nordstrom, Barneys New York, Saks Fifth Avenue en Macy’s bouwen of verbouwen eveneens warenhuizen in New York, dat een verrassende comeback van het warenhuis doormaakt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!