Action en C&A hebben belangstelling om vestigingen van het noodlijdende La Halle over te nemen. Ook Orchestra is geïnteresseerd in een aantal winkels van de Franse textielketen. Dat meldt het vakblad FashionMag.

Moederbedrijf Vivarte maakte in april bekend onder meer 174 van de 620 vestigingen van La Halle te sluiten. Action zou inmiddels in gesprek zijn over de overname van zestig filialen. De Nederlandse winkelketen beschikt momenteel over zo’n zeventig vestigingen in Frankrijk.

Action liet bij de bekendmaking van de jaarcijfers in april al weten dit jaar flink meer winkels te willen openen. Omdat de retailer in eigen land en in België al veel filialen heeft, ligt de focus daarbij op Frankrijk en Duitsland. Om die groei te faciliteren wordt er in de eerste helft van 2016 een nieuw distributiecentrum geopend op zo'n vijftig kilometer van Parijs.

Action zou volgens FashionMag niet de voorkeur genieten van Vivarte-topman Marc Lelandais, omdat de winkelketen een andere positionering heeft dan La Halle.