​Wolkyshop verkoopt schoenen met verschillende maat

De Wolkyshop biedt naar eigen zeggen als eerste schoenenretailer in Nederland het zogenoemde Onparen Programma aan. Klanten kunnen daarbij uit geselecteerde modellen van Wolky twee verschillende maten kiezen, vertelt een woordvoerder tegen RetailNews.

De schoenenretailer biedt de dienst voor een meerprijs van 25 euro aan in zijn fysieke winkels en webshop. Klanten moeten een formulier invullen met de gewenste maten, waarna de schoenen pas worden geproduceerd. “Wolky geeft de opdracht door aan de fabrikanten die dezelfde schoenen ook als ‘normaal’ paar maakt”, aldus de woordvoerder.

Doordat de schoenen op maat worden geproduceerd blijven er geen schoenen over. Dat voorkomt volgens haar verspilling, terwijl de schoenen uit hetzelfde stukje leer worden gemaakt, wat kleur- en materiaal verschillen voorkomt. Drie weken na de bestelling zijn de schoenen klaar.

De Wolky Shop heeft het eerste seizoen met het speciale programma inmiddels achter de rug. “Die is naar onze mening goed verlopen”, zegt de woordvoerder. Vooralsnog zijn er alleen vrouwenschoenen beschikbaar en geen concrete plannen om mannen erbij te betrekken. “Wellicht dat dit voor de toekomst nog een optie is.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!