'Voor het eerst meer webshops dan winkels'

Het aantal webwinkels zal eind dit jaar voor het eerst het aantal fysieke winkels overstijgen. Dat meldt de Volkskrant op basis van een schatting van Casengo, dat jaarlijks de Webwinkel Monitor uitbrengt.

Casengo liet in de vorige uitgave al weten te verwachten dat het aantal webwinkels in 2015 voor het eerst hoger ligt dan het aantal fysieke winkels. Als het huidige groeitempo aanhoudt zijn er eind dit jaar bijna honderdduizend webwinkels, tegenover zo’n 95 duizend fysieke vestigingen.

Casengo neemt bij zijn schatting ook de sites mee die niet staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, evenals de kleine webshops van fysieke ondernemers. Omdat Thuiswinkel.org die niet meetelt, schat de belangenvereniging het aantal webwinkels op ruim vijftigduizend. Inclusief deze kleine webwinkels houdt ook Thuiswinkel.org rekening met een omslag in 2015.

De omzet van webwinkels komt echter niet in de buurt van die van fysieke vestigingen, omdat de meeste uitgaven nog in de winkelstraat gedaan worden. Verder zijn kleine nieuwkomers volgens Casengo-ceo Floris van der Veen weinig succesvol. “Er komen veel webshops bij, maar er haken ook heel veel weer af. Ze merken dat er nauwelijks iets te verdienen valt.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!