​Telstar rekent op doorstart voor megawinkels

Telstar Sports & Fashion is optimistisch over een doorstart, omdat meerdere partijen zich al hebben gemeld voor een eventuele overname. De schuldenlast van de sportwinkelketen was lange tijd een obstakel. “Nu dit door het faillissement verdwenen is, kan Telstar een nieuwe start maken”, zegt directeur Monique Koopman tegen vakblad Sport Partner.

Telstar vroeg woensdagochtend het faillissement aan voor zijn acht megastores, nadat in april al kleinere citystores en een slechtlopende megastore werden gesloten. De formule was op weg weer gezond te worden, stelt Koopman. “We hebben het eerste halfjaar afgesloten met een omzetplus van acht procent, terwijl de markt met één procent is gedaald.”

De directeur probeerde Telstar via een driejarenplan weer winstgevend te maken, maar had werkkapitaal nodig om de plannen verder uit te voeren. De hoge schuldenlast zorgde er echter voor dat de retailer het noodzakelijke aanvullende kapitaal niet kon verwerven. “Dat is heel zuur, zowel voor de eigenaren als voor de medewerkers en mij, maar het is op dit moment helaas niet anders.”

De sportwinkelketen hoopt zijn winkels open te kunnen houden, zodat een nieuwe eigenaar snel zijn slag kan slaan. “Het zou me niet verbazen als de curator al op korte termijn tot zaken komt”, aldus Koopman.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!