'Integratie hoofdkantoren Bart Smit en Intertoys eerste stap'

Blokker Holding sluit zijn hoofdkantoren van Bart Smit en Intertoys en vestigt ze samen in een nieuw pand in Amsterdam. Vanaf 1 november staat de nieuwe organisatie onder leiding van één directie en algemeen directeur Steven van Nieuwenhuijzen. Dat meldt het retailconcern donderdag in een persbericht.

De wijziging heeft alleen gevolgen voor de werknemers op het hoofdkantoor, stelt het moederconcern van de speelgoedketens. Voor een klein deel van deze medewerkers vervalt de functie. Voor de winkels en distributiecentra van Bart Smit en Intertoys verandert niets, aldus Blokker.

Bronnen bekend met de situatie melden aan RetailNews echter dat deze aankondiging een eerste is in een reeks besluiten. Intertoys is winstgevend, terwijl Bart Smit dat niet is. Blokker Holding zou de ontwikkelingen van Bart Smit nauwlettend volgen, om uiteindelijk een besluit te nemen over de voortzetting van deze formule. De komende twee à drie jaar zou daarover een beslissing genomen worden.

Tussen de ketens zou sprake zijn van een winkeloverlap van zeventig vestigingen. RetailNews meldde eerder dat Bart Smit verdwijnt uit de Nederlandse winkelstraat. De nuance die hier gemaakt had moeten worden is dat dit besluit niet definitief is genomen. Voor de korte termijn hoeft de overlap niet direct gevolgen te hebben voor alle winkels. Beide formules kunnen in grote steden naast elkaar bestaan, terwijl sanering een aannemelijk besluit is voor kleine steden, aldus de bronnen. Daarnaast wordt gesproken over het samenvoegen van de twee distributiecentra. Daar zouden de grootste klappen vallen wat betreft de werkgelegenheid.

Blokker wil door de integratie naar eigen zeggen een sterkere omnichannel speelgoedorganisatie creëren, die innovatiever en klantgerichter kan opereren. Bart Smit en Intertoys hebben flink last van bol.com, dat met vijftig miljoen euro omzet in speelgoed significant meer omzet zou noteren dan de twee speelgoedformules samen online.

Het nieuwe hoofdkantoor komt in Amsterdam Zuidoost, direct naast de kantoren van Blokker Holding en Nextail, de e-commerce organisatie waar onder meer de webshops van Bart Smit en Intertoys zijn ondergebracht. De daadwerkelijke verhuizing naar Amsterdam vindt plaats in het eerste kwartaal van 2016.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!