Nieuwe eigenaar door met 85 Miss Etam-winkels

Roman & Stern gaat verder met in elk geval 85 Miss Etam-winkels. Dat schrijven de curatoren in het faillissementsverslag van Etam Groep, dat in april op de fles ging.

De nieuwe eigenaar kondigde al snel na de overname ‘substantiële ingrepen’ aan bij de kledingformules Miss Etam en Promiss. Zo werd eerder al duidelijk dat de circa 65 vestigingen van zusterformule Promiss uit het straatbeeld verdwijnen. Twintig shop-in-shops van dit concept worden bij V&D voortgezet. “Het zou echter kunnen dat die worden getransformeerd in Miss Etam-shops", aldus curator Martijn Vermeeren tegen NU.nl.

Voor het faillissement telde Miss Etam 140 winkels. Hoeveel daarvan uiteindelijk open blijven, hangt mede af van de bereidheid van verhuurders om de huren aan te passen aan de nieuwe realiteit, aldus Roman & Stern. Over een aantal filialen wordt nog onderhandeld over de huurprijs. Daarnaast wordt nog een aantal procedures gevoerd om indeplaatsstelling af te dwingen, aldus de curator. Hij probeert voor negentien vestigingen een dergelijk overname van het huurcontract zonder wijzigingen te realiseren. Negen van de negentien verhuurders zijn akkoord gegaan met een nieuwe overeenkomst, meldt FashionUnited.

De curatoren doen nog onderzoek naar de oorzaken van het faillissement. Als mogelijke oorzaken wordt in elk geval gewezen naar de algemene daling van de vraag naar dameskleding en de toegenomen concurrentie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!