​Minister zet franchisebranche wederom om tafel voor code

Franchisegevers en –nemers moeten opnieuw aan de slag met een gedragscode waar alle partijen zich in kunnen vinden. Dat heeft minister Henk Kamp (Economische Zaken) donderdag bepaald bij een bijeenkomst van de partijen.

De denktanks die beide partijen ondersteunen worden nadrukkelijker betrokken bij het proces, meldt Het Financieele Dagblad. Ook het ministerie gaat het proces uitgebreider begeleiden.

Kamp had de franchisebranche opdracht gegeven om tot een gezamenlijke gedragscode te komen om de onderlinge verhoudingen te verbeteren. In eerste instantie zou de Nederlandse Franchise Code (NFC) deze week worden gepresenteerd aan de minister. Diverse grote retailorganisaties stuurden een week geleden echter een gezamenlijke brandbrief naar de schrijfcommissie van het verdrag, die volgens hen onevenwichtig en onduidelijk is.

Inmiddels zijn de franchisegevers en –nemers zelf ook intern ernstig verdeeld over de code. De kans op een snelle invoering lijkt hierdoor verkeken, concludeerde Het Financieele Dagblad na gesprekken met betrokkenen. Voor franchisegevers is de noodzaak voor de gedragscode an sich al gering, aldus stelt een branchekenner die anoniem wil blijven. “De franchisegevers hebben geen enkele behoefte de macht die ze in de afgelopen jaren hebben opgebouwd, weer in te leveren. Zolang de situatie voortduurt zoals ze nu is, is het voor die partijen prima.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!