​Ook Oss test regelluwe binnenstad

De gemeente Oss houdt tot oktober volgend jaar een pilot waarbij winkeliers meer vrijheid krijgen. Hierdoor moet de binnenstad van de Noord-Brabantse stad meer bezoekers trekken, meldt Brabants Dagblad.

Negen ondernemers experimenteerden afgelopen zomer met initiatieven die mogelijk werden door de verruiming van de regels. Zo zette de KPN-winkel een demonstratiestand voor het pand tijdens een kermis en klonk bij een muziekwinkel muziek voor de vestiging.

De gemeente wees zeven verzoeken af omdat de plannen niet in het proefgebied pasten of gingen over het verruimen van openingstijden. Dergelijke verzoeken behoren volgens de gemeente in een overleg van de lokale horeca.

Vanuit de overheid ontstaan meer initiatieven om de mogelijkheden van regelluwe winkelgebieden te verkennen. Zo introduceerde de gemeente Amsterdam een ‘freezone’ waarbij retailers meer de vrije hand krijgen en belemmerende regelgeving wordt ingeperkt. In Middelburg mochten winkeliers deze zomer voor hun pand een miniterras creëren waar klanten iets kunnen drinken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!