​Enschedese wethouders jagen op Duitse winkeliers

Twee Enschedese wethouders hebben woensdag geprobeerd winkeliers in het Duitse Essen over te halen naar hun gemeente te komen. Eelco Eerenberg en Patrick Welman hopen vooral dat winkels in het hogere segment een vestiging in Enschede openen. Dat meldt RTV Oost.

Eerenberg en Welman werden bijgestaan door enkele ambtenaren en zochtend al winkelend aanvullingen voor de binnenstad van Enschede. Daar staat circa tien procent van de winkels leeg, terwijl Essen volgens hen het voorbeeld is van een succesvolle binnenstad.

Het was geen officieel bezoek, benadrukt Eerenberg. De delegatie is in een soort buurtbusje naar Essen gegaan om ‘gewoon acquisitie te plegen en inspiratie op te doen’.

Enschede probeert al drie jaar de leegstand in het stadscentrum aan te passen. Zo zijn er plannen om het centrum te verkleinen en werden twee jaar terug al promotiefolders gestuurd naar driehonderd speciaalzaken uit andere steden om hen te verleiden een winkel in Enschede te openen. Meerdere gemeenten reageerden destijds afwijzend op de actieve acquisitie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!