Aldi gaat volgend jaar in Groot-Brittannië producten online verkopen en thuisbezorgen. In het voorjaar van 2016 moeten consumenten online wijn en non-foodproducten kunnen kopen, zo liet de discountketen maandag weten bij de publicatie van zijn jaarcijfers.

De online plannen zijn volgens ceo Matthew Barnes onderdeel van het plan om meer consumenten te bereiken. De keten zag zijn verkopen in 2014 al flink stijgen. De omzet nam toe van 5,3 miljoen Britse pond (7,2 miljoen euro) naar 6,9 miljoen pond (9,4 miljoen euro).

Het bedrijfsresultaat daalde van 271 miljoen pond naar 260 miljoen door onder meer investeringen. Aldi opende vorig jaar 54 nieuwe vestigingen, terwijl voor 2015 65 nieuwe winkels op het programma staan. In 2022 wil de prijsvechter duizend winkels in Groot-Brittannië hebben. De teller staat nu op bijna zeshonderd filialen.

Aldi hield eerder dit jaar al een pilot waarbij Britse klanten online boodschappen konden doen. In Groot-Brittannië is het online kopen van boodschappen al verder ingeburgerd dan elders in Europa. Websupers zijn hier al goed voor vijf procent van de supermarktomzet.