​Schoenenketen Taft maakt comeback

Taft Shoes heeft enkele maanden na zijn faillissement twee schoenenwinkels heropend. De winkels in de Kalverstraat in Amsterdam en de Grote Houtstraat in Haarlem openden begin deze maand al hun deuren.

De schoenenwinkels zijn in handen van de derde generatie van de oprichtersfamilie. Dat de comeback nu pas bekend wordt komt doordat de familie niet in een vroeg stadium naar buiten wilde treden, verklaart Taft in een persbericht. ‘Dit heeft hier en daar in de markt geleid tot onduidelijkheid die nu definitief is weggenomen.’

De retailer opent binnenkort in Zaandam alweer zijn derde vestiging, op dezelfde plek waar Taft voor zijn faillissement in januari ook al gevestigd was. Die winkel wordt momenteel helemaal verbouwd, vertelt een woordvoerder. “We keren daar terug in de stijl van een Zaans huisje.”

De schoenenketen is doorgestart onder de naam Taft New Dimension, dat over een hoofdkantoor en magazijn in Badhoevedorp beschikt. Ook de webshop wordt binnenkort weer geopend.

Een deel van de failliete winkels werd eerder dit jaar overgenomen door Nelson Schoenen, dat 248.500 euro betaalde voor onder meer de doorstart van vier winkels, voorraden, de goodwill en de rechten op de handelsnamen. Die rechten zijn inmiddels echter weer in handen van de familie, laat een woordvoerder weten aan RetailNews. Ook de winkel in de Kalverstraat zou eigenlijk heropend worden door Nelson, maar is door Taft bij de onderhandelingen teruggehaald. “Die winkel is eigenlijk de grondslag van dit bedrijf.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!