​Praxis schrapt dieren uit assortiment

De tuincentra van Praxis stoppen vanaf komend jaar met de verkoop van dieren. Klanten worden vanaf 1 januari doorverwezen naar opvangcentra waar dieren geadopteerd kunnen worden. Dat heeft de retailer dinsdag bekendgemaakt.

De formule Praxis Tuincentrum ging eerder dit jaar van start, waarbij deels werd meegegaan in het traditionele tuinconcept. De Partij voor de Dieren uitte eerder dit jaar echter flinke kritiek op de plannen om dieren te verkopen. Praxis besluit toen om asielkonijnen aan te bieden, maar stopt nu helemaal met de inkoop van dieren. “We willen een goed voorbeeld geven en zijn, zowel op het gebied van duurzaamheid als van dierenwelzijn”, aldus een woordvoerder.

Praxis zegt de afgelopen maanden goed gekeken en geluisterd te hebben naar de behoeften van de klant. “Onze volgende stap is te bekijken hoe we het assortiment kunnen aanpassen aan de specifieke huisvestingsbehoeften van huisdieren.” De retailer wil ook voorlichting geven over het houden van huisdieren en in samenspraak met de Dierenbescherming naar opvangorganisaties in de regio verwijzen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!