​Limburgse schoenenketens samen verder

Schoenenretailers Durlinger en Shoetime hebben de intentie om per 1 januari 2016 te fuseren. Dat hebben de twee Limburgse familiebedrijven dinsdag bekendgemaakt.

Met de fusie ontstaat naar eigen zeggen het grootste schoenbedrijf van Zuidoost-Nederland. Het fusiebedrijf beschikt straks over 77 winkels, verdeeld over 39 filialen van Durlinger, 34 van Shoetime en vier Tamaris-winkels. Voor de winkels verandert volgens de twee retailers niets.

Durlinger en Shoetime willen opereren vanuit Panningen, de thuisbasis van Shoetime. Zowel het hoofdkantoor als distributiecentrum van de nieuwe organisatie worden daar gevestigd, terwijl het hoofdkantoor van Durlinger in Sittard van de hand wordt gedaan. Roger Durlinger en André Sieben, directeuren van respectievelijk Durlinger en Shoetime, zullen de directie vormen.

Durlinger voerde eerder dit jaar al een reorganisatie door, waarbij twee vestigingen de deuren moesten sluiten en zeventien van de 268 arbeidsplaatsen verloren gingen. Ook Shoetime heeft het de afgelopen jaren moeilijk gehad door de economische crisis, concurrentie van webshops en textielketens die steeds meer schoenen verkopen.

Dankzij de onlangs doorgevoerde kostenbesparingen en aantrekkende omzetten verwachten Durlinger en Shoetime het lopende boekjaar weer zwarte cijfers schrijven. Een fusie moet bovendien schaalvoordelen realiseren op gebied van inkoop, logistiek en marketing. ‘Het combineren van meer stenen winkels met meer online activiteiten in de toekomst levert naar verwachting extra omzet op’, aldus de twee ketens.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!