Daka hoeft niet diep in de buidel te tasten voor de overname van branchegenoot Telstar. De sportwinkelketen betaalt in totaal bijna drie miljoen euro voor de voorraad, inventarissen, rollend materieel, merken en goodwill. Dat blijkt uit het faillissementsverslag van curator Dignus Meulenberg.

Voor de voorraad van alle acht vestigingen wordt 2,6 miljoen euro betaald, wat volgens de curator aan de lage kant is. Bij een onderhandse verkoop zou de voorraad namelijk naar verwachting 3,5 miljoen euro hebben opgeleverd. De pandhouders en leverancier Euretco stemden echter in met de koopprijs en omdat de opbrengst waarschijnlijk aan hen toekomt heeft de curator zich daar niet tegen verzet.

Ook voor de inventarissen betaalt Daka flink onder de geschatte onderhandse verkoopwaarde van 634.020 euro. Het bod van 275 duizend euro is echter geaccepteerd vanwege de slechte ervaringen met het veilen van inventarissen van winkels in andere faillissementen. De waarde van de merken, handelsnamen en goodwill zijn niet getaxeerd en kosten Daka in totaal 112.500 euro.

Twee weken terug werd bekend dat Daka zeven van de acht vestigingen van Telstar openhoudt. Daarbij liet de retailer al weten dat Euretco er mede voor gezorgd heeft dat een snelle doorstart mogelijk was.

Telstar kampte de laatste jaren met teruglopende bestedingen en flinke rentelasten als gevolg van hoge schulden. Uit het faillissementsverslag blijkt dat het concern de afgelopen drie jaar miljoenenverliezen heeft geleden. In 2012 kwam het verlies uit op 5,4 miljoen euro, gevolgd door 1,7 miljoen in 2013 en 4,6 miljoen in 2014.