Komst van iDEAL-uitdagers dichterbij

Het Europees Parlement heeft ingestemd met nieuwe regels voor online betaaldiensten die internationale webverkoop moeten bevorderen. “Tegelijkertijd wordt het gemakkelijker voor consumenten om grensoverschrijdend geld terug te krijgen als iets niet goed is met het product”, stelt D66-Europarlementariër Sophie in ’t Veld in De Financiële Telegraaf.

Door de zogenoemde PSD2-richtlijn moet het voor betaaldiensten gemakkelijker worden om betaalproducten op websites en in apps aan te bieden aan online shoppers. Consumenten kunnen dan hun betaalrekening gemakkelijker koppelen aan betaalapplicaties van derden, zoals Google Wallet en Apple Pay. In ons land worden de meeste online transacties tot nu toe afgerond met iDEAL. Als het plan vandaag wordt aangenomen, gaat de nieuwe richtlijn over twee jaar van start.

Het besluit is het gevolg van een akkoord dat het Europarlement eerder dit jaar sloot met de Europese Raad over nieuwe regels voor het online betaalverkeer. Wanneer er meer financiële partijen hun diensten aanbieden, komt dat de concurrentie ten goede en dalen de kosten voor het betaalverkeer, verwacht Brussel. Het aantal online aankopen en de werkgelegenheid binnen de e-commercebranche zullen hierdoor stijgen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!