​Bruna verlaagt franchisefee met een kwart

Ondernemers die bij Bruna zijn aangesloten hoeven flink minder af te dragen aan het moederbedrijf. De vaste afdracht gaat met bijna 25 procent omlaag, zo maakt de winkelketen vrijdag bekend.

Met de verlaging komt Bruna tegemoet aan de wensen van zijn franchisers, die een jaar terug hadden geopperd voor een verlaging van de fee. De maatregel past volgens een woordvoerder bij de inspanningen van algemeen directeur Fred Zeegers, die sinds zijn komst anderhalf jaar terug probeert het ondernemersinkomen te verbeteren.

Zo loopt er op dit moment ook een sociaal begeleidingsprogramma om ondernemers te helpen die schulden hebben aan het moederbedrijf en daar niet zelfstandig uitkomen. De nieuwe maatregel betekent niet dat de ondernemers de franchisefee niet konden ophoesten, stelt de woordvoerder. “Gemiddeld genomen gaat het heel goed met Bruna. We investeren juist in goede tijden om positief naar de toekomst te kunnen blijven kijken.”

De ondernemers en Bruna sluiten een addendum op de oorspronkelijke franchiseovereenkomst om de verlaging mogelijk te maken. Een unicium in franchiseland volgens Zeegers. “Ook onze ondernemers hebben de crisis gevoeld. Op dit moment draait Bruna volgens verwachting en kunnen we de financiële ruimte nemen om hiertoe over te gaan.”

Bruna nam eerder al andere maatregelen om de keten toekomstbestendig te maken, waaronder een grootschalige reorganisatie op het hoofdkantoor. Delen van het assortiment werden uitbesteed aan leveranciers als GiftFor2 en Paperclip, terwijl de logistieke keten tegenwoordig wordt geregisseerd door Quantore. Verder ging de retailer van start met het ‘all you can read’-platform Bliyoo en worden winkels voorzien van afhaalkluizen van De Buren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!