​Verlieslatend Bilder & De Clercq kostte een ton

De nieuwe eigenaren van Bilder & De Clercq hebben iets meer dan een ton betaald voor het verliesgevende maaltijdconcept. Een bod van 102 duizend euro op alle activa was voldoende om een andere bieder af te troeven. Dat blijkt uit het faillissementsverslag van curator Paul van den Berg.

Bilder & De Clercq moest vorige maand zelf het faillissement aanvragen, doordat zijn tweede winkel aan de Ceintuurbaan zwaar verliesgevend was. Hoewel de exploitatie van de eerste winkel aan de Clercqstraat en de interactieve bestelmuur geleidelijk aan meer omzet opleverde, kwam het Amsterdamse concept die klap naar eigen zeggen niet meer te boven.

De oorspronkelijke aandeelhouders weigerden eind augustus een nieuwe kapitaalstorting te doen vanwege de verslechterde cijfers. Uit het rapport van de curator blijkt dat Bilder & De Clercq in 2013 een verlies draaide van ruim 225 duizend euro, gevolgd door 49 duizend euro een jaar later. De omzet groeide in die periode van 865 naar ruim anderhalf miljoen euro.

H2H Business Participations is samen met een andere aandeelhouder verantwoordelijk voor de doorstart. Zelf zei de startupinvesteerder dat het om een aanzienlijk bedrag ging, dat zeker niet bij de dagelijkse operatie hoorde. Medeoprichter Rogier Leopold blijft onder de nieuwe eigenaren aan als algemeen directeur.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!