V&D brengt offers voor huurverlaging

V&D heeft flink wat akkoorden gesloten over het betalen van minder huur en het afstoten van overtollige winkelmeters. Driekwart van de vastgoedeigenaren heeft inmiddels zijn fiat gegeven, meldt vakblad Vastgoedmarkt.

De warenhuisketen verwacht dat er voor het einde van dit jaar een akkoord ligt met negentig procent van de vastgoedeigenaren. Metroprop, eigenaar van drie winkelpanden, weigert vooralsnog mee te werken. V&D heeft de verhuurder voor de rechter gedaagd om onderhandelingen over een definitieve huurverlaging af te dwingen. Die zaak dient volgende maand, meldt Het Parool.

De reeks akkoorden moet leiden tot een permanente huurverlaging van zo’n 22 miljoen euro. Bovendien lijkt V&D de beschikking te krijgen over de 24 miljoen euro aan besparingen van dit jaar, die in afwachting van een definitieve oplossing op een derdenrekening werd geplaatst.

V&D heeft verregaande toezeggingen moeten doen om tot de besparingen te komen. Zo wordt er deels gewerkt met omzethuur, waardoor verhuurders meeprofiteren wanneer de warenhuisketen met zijn nieuwe strategie meer omzet boekt. Daarnaast wordt in een onbekend aantal winkels ruimte ter beschikking gesteld aan andere partijen, zowel in de winkel van V&D zelf als door het teruggeven van vierkante meters. Vastgoedeigenaren willen die ruimte naar verluidt verhuren aan onder meer Primark en H&M.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends