​Schoenenbranche ziet kwartaalomzet groeien

De schoenenbranche heeft in het derde kwartaal bijna negen procent meer omzet geboekt. Dat melden branchevereniging INretail en GfK.

De stijging van 8,6 procent is met name te danken aan een sterke septembermaand. In die maand nam de omzet met liefst dertig procent toe. In augustus was de omzet echter dertien procent lager dan de dezelfde periode in 2014.

De verschillen per maand komen voort uit het feit dat de weersomstandigheden vrijwel tegenovergesteld waren aan de situatie van vorig jaar, aldus de onderzoekers. Ze wijzen er tegelijk op dat er sprake is van structurele groei. De omzet in het derde kwartaal van dit jaar komt namelijk tien procent hoger uit dan in 2013.

De schoenenbranche heeft het zwaar. In bijna drie jaar tijd is één op de negen schoenenwinkels in ons land verdwenen. Onder meer Schoenenreus, Taft en Van Dalen werden afgelopen jaar failliet verklaard. Ook de ketens van Macintosh hebben het zwaar. In de branche is onder meer sprake van overaanbod, zei ceo Kurt Staelens onlangs. Van de huidige circa drieduizend vestigingen is volgens hem een kwart overbodig.


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!