​Starbucks vecht vonnis belastingdeal aan

Starbucks gaat in beroep tegen de uitspraak van de Europese Commissie over zijn afspraken met de Nederlandse fiscus. “We hebben de Nederlandse en OESO-richtlijnen nageleefd”, laat een woordvoerder weten aan Reuters.

De EU oordeelde woensdag dat de Amerikaanse koffieketen ten onrechte circa 25 miljoen euro te weinig belasting heeft betaald na afspraken met de Belastingdienst. Het onbetaalde bedrag moet worden teruggevorderd in de vorm van een naheffing vennootschapsbelasting. Als de Nederlandse overheid dat niet doet, kan de Europese Commissie een juridische procedure beginnen bij het Europese Hof van Justitie. In het onderzoek zijn echter ‘aanzienlijke fouten’ gemaakt, stelt Starbucks.

De Amerikaanse koffieketen kwam eerder ook al in Groot-Brittannië in opspraak door fiscale constructies, weet Het Financieele Dagblad. Tussen 2008 en 2012 had Starbucks over een omzet van 3,4 miljard pond (4,6 miljard euro) slechts 8,6 miljoen pond aan belasting afgedragen. De afspraken met de Nederlandse Belastingdienst kwamen aan het licht toen de toenmalige cfo daarover sprak tijdens een hoorzitting in het Britse parlement. Naar aanleiding van die uitspraken startte de Europese Commissie een onderzoek naar de constructie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!