Beurswaarde Macintosh zakt onder de twintig miljoen

Niet de schuld van Macintosh Retail Group, maar zijn winstgevendheid is het probleem. Dat zegt Joop Witteveen van Kempen Capital Management in Het Financieele Dagblad. “Is het runnen van een schoenenwinkel op lange termijn goede business? Dat is lastig.”

Macintosh dook de laatste drie jaar in de rode cijfers, in totaal voor circa 240 miljoen euro. De nettoschuld bedroeg eind vorig jaar 69,8 miljoen euro, maar dat is volgens Witteveen niet eens zo hoog. Het concern zal zich nu moeten richten op minder winkels en lagere huren.

Deze maand werd bekend dat Macintosh verwacht veertig tot vijftig miljoen euro af te boeken op zijn Britse winkels, terwijl volgens De Telegraaf ook Kwantum onder de boekwaarde wordt verkocht. De aandelenkoers zakte donderdag naar 0,64 euro, een verlies van liefst 97 procent in ruim vier jaar tijd. De beurswaarde komt daarmee net iets boven de achttien miljoen euro uit.

Macintosh kreeg vorig jaar nog een lening van 140 miljoen euro van de banken, nadat het concern zijn eigen vermogen met 39,5 miljoen euro had versterkt. Een grootaandeelhouder die destijds bijsprong, weet niet of hij nog in Macintosh gelooft. Met de lage koers is dat een moeilijke vraag, stelt de grootaandeelhouder. “Al zit ook niemand te wachten op een faillissement.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!