Praxis weet weer niet te winnen van Bauhaus

Bauhaus heeft groen licht gekregen voor de bouw van een nieuwe winkel in Hengelo. De bouw moet begin volgend jaar van start gaan, zodat de winkel een jaar later open kan. Dat meldt de regionale krant Tubantia.

Praxis had in juni vorig jaar al bezwaar gemaakt tegen de winkel van 15.500 vierkante meter op Plein Westermaat. Alle bezwaren zijn echter door de Raad van State van tafel geveegd. Zo is er volgens het orgaan geen sprake van een nieuwe stedelijke ontwikkeling, zoals de concurrent beweert. Ook de angst van Praxis voor overbelasting van de toevoerwegen is ongegrond verklaard.

Bauhaus opende eerder dit jaar zijn eerste vestiging in Groningen en is druk in de weer om zijn winkelbestand uit te breiden. Zo wil de Duitse doe-het-zelfketen ook bouwen in Arnhem en Venlo om uiteindelijk op een tiental vestigingen uit te komen.

Praxis en Van Neerbos Bouwmarkten, franchisenemer van Gamma en Praxis, proberen met structurele bezwaarprocedures te voorkomen dat Bauhaus en ook Hornbach oprukken in de klusmarkt. “Ze winnen het nooit, dat weten zij ook wel. Maar tot en met de Raad van State loop je zo twee jaar vertraging op”, aldus Bauhaus-directeur Matthieu Moons onlangs in het FD.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!