​Miss Etam houdt meer winkels open

De nieuwe eigenaar van Miss Etam zet op dit moment 99 winkels voort. Dat schrijven de curatoren in het nieuwste faillissementsverslag van Etam Groep, dat in april op de fles ging. Voor het faillissement telde de modeketen zo’n 130 winkels.

Vorige maand werd al bekend dat eigenaar Roman & Stern in elk geval 85 winkels open ging houden. De curatoren zijn de afgelopen periode druk bezig geweest met het afsluiten van nieuwe huurcontracten. In negentien gevallen hebben ze een beroep gedaan op indeplaatstelling, dat leidde tot negen nieuwe overeenkomsten.

Twee winkels blijven alsnog dicht, terwijl in acht gevallen een bodemprocedure is gestart om te voorkomen dat de winkel moet worden ontruimd. In Enschede leidde dat zelfs tot een kort geding, waarbij de voorzieningsrechter oordeelde dat er sprake is van een bedrijfsoverdracht waarbij de wezenlijke kenmerken van de Etam-formule gehandhaafd blijven. ‘De verhuurder heeft niet aannemelijk gemaakt dat de doorstarter als opvolgend huurder niet aan haar verplichtingen zal voldoen’, aldus de curatoren.

Eerder werd al bekend dat Roman & Stern niet verder gaat met de 65 vestigingen van zusterformule Promiss. Promiss blijft wel behouden als merk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!