'Outlet in Assen voorziet in behoefte'

Een outletcenter in Assen haalt voldoende klanten en omzet, terwijl de negatieve effecten voor bestaande winkels beperkt zijn. Dat concluderen de bureaus CityWorks, Strabo en B@S Consultants na onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Assen en provincie Drenthe.

Assen wil een outlet van zo’n tachtig winkels realiseren nabij het TT Circuit. Lokale winkeliers vrezen echter voor omzetverlies en meer winkelleegstand. Een outlet heeft volgens de onderzoekers inderdaad effecten op de bestaande detailhandel op zo’n dertig minuten rijden rond Assen, maar die effecten zijn aanvaardbaar. Daarmee voorziet de outlet in een behoefte, stellen zij volgens RTV Drenthe.

Het nog te bouwen outletcenter kan exclusief horeca een jaaromzet van 42 tot 68 miljoen euro verwachten. 64 procent van de bezoekers woont op dertig minuten rijden van Assen en is goed voor een totale besteding van 19,3 tot 43,7 miljoen euro. Het aantal bezoekers komt naar verwachting uit op 1,6 miljoen, waar nog een half miljoen toeristen bijkomen.

Het nieuwe outletcenter moet in april 2018 zijn deuren openen. Detailhandel Nederland vindt de plannen echter onverantwoord. “Het Noorden moet zich outletcentrumvrij verklaren”, zegt secretaris Jildau Schuilenburg in het Dagblad van het Noorden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!