​Oud-franchisers en USG wederom voor rechter

Acht voormalige Time Out-franchisers en moederconcern Unlimited Sports Group treffen elkaar vandaag in de rechtbank. De ondernemers eisen een schadevergoeding van het moederconcern van de sportketen.

Aanleiding voor de schadevergoeding is een inval van USG in februari 2013 bij verschillende Time Out-franchisers. De winkels werden gesloten en de franchisers moesten hun sleutels inleveren. In een aantal gevallen had USG beveiligingsteams meegenomen. “Het was enorm intimiterend. Bedreigend”, zegt toenmalig franchiser Bas Joosten in Het Financieele Dagblad.

De rechter noemde de aanpak van USG eerder al onrechtmatig en niet billijk en stelde het bedrijf schadeplichtig. De partijen treffen elkaar vandaag om de hoogte van de schadevergoeding af te stemmen. Het is volgens de krant onduidelijk of de franchisers daadwerkelijk een schadevergoeding ontvangen. Hun tegenpartij Time Out Sport Licenties BV is volgens een recent gepubliceerd vonnis ‘(waarschijnlijk) technisch failliet’. Ook de meeste franchisers zijn inmiddels failliet.

De inval van twee jaar geleden volgde op een leveringstop en kredietopzegging, nadat de franchisers volgens het moederconcern een onhoudbare schuldenlast hadden opgebouwd. Door tegenvallende verkoopresultaten bij een verplichte afname stegen de schulden bij de ondernemers. USG eiste vlak voor de inval dat de franchisers hun schulden binnen vijf dagen aflosten. Het sportconcern had geen andere keuze dan die aflossing te verplichten, aldus legal counsel Bernard O’Herne van USG. “In januari 2013 was de situatie gewoon onhoudbaar. Zo simpel is het.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!