​Amazon stapt uit ingewikkelde dagdealmarkt

Amazon gaat stoppen met zijn tak Amazon Local waarbij klanten dagelijkse koopjes kunnen aanschaffen. Vanaf 18 december wordt de dienst niet langer aangeboden via de website en de app.

Amazon Local werd in 2011 gelanceerd en biedt derden een platform om producten met hoge kortingen te verkopen. De e-commercegigant wil niet verklaren waarom Amazon Local verdwijnt. “We hebben veel geleerd van de markt van dagdeals en kijken hoe we deze lessen kunnen toepassen in de toekomst”, aldus een woordvoerder tegen Inc.

De markt van dagdeals is volgens de site complex. Zo kunnen de kosten van lokale marketing en belastingen flink oplopen. Marktleider Groupon kondigde in september een reorganisatie aan, waarbij de speler zich terugtrekt uit een aantal landen en duizend banen verdwijnen. Ook branchegenoot LivingSocial schrapt twintig procent van zijn personeelsbestand, zo liet de etailer deze maand weten. LivingSocial wil naar eigen zeggen weg uit de dagdealsmarkt en consumenten ervaringen bieden in plaats van producten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!