​Pinterest van start met eigen webshop

Pinterest opent de komende weken een shopsectie waar zijn gebruikers producten direct kunnen aanschaffen. De items worden door Pinterest uitgekozen en zijn afkomstig van grote retailers als Bloomingdale’s en Nordstrom en kleinere boetieks. Dat heeft de sociaalnetwerksite dinsdag bekendgemaakt.

De Pinterest Shop wordt de komende weken uitgerold naar zijn apps voor iPhones en Android-telefoons. Daarnaast werkt Pinterest aan een aparte winkel voor zijn webpagina.

Android-gebruikers krijgen verder ook de blauwe koopknoppen te zien, die afgelopen zomer werden geïntroduceerd voor de iPhone en iPad. Inmiddels zijn er zo’n zestig miljoen Buyable Pins met producten die consumenten kunnen afrekenen, zonder het platform te verlaten.

Pinterest is niet het enige sociale medium dat brood ziet in social shopping. In het novembernummer van EtailTrends dat volgende week verschijnt wordt uitgebreid stilgestaan bij de koopknoppen van onder meer Facebook, Instagram en Twitter. Klik hier voor meer informatie over een abonnement.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!