​Retailverkopen klimmen weer omhoog in EU

De detailhandelsverkopen in de Europese Unie zijn in september met 0,3 procent gestegen in vergelijking met de voorgaande maand. De eurozone zag de verkopen met 0,1 procent afnemen. Dat blijkt uit cijfers die statistiekbureau Eurostat donderdag heeft gepubliceerd.

In de EU namen de non-foodverkopen met 0,4 procent toe, terwijl foodretailers evenveel verkochten als in augustus. In de eurozone lagen die percentages op respectievelijk 0,1 en min 0,6 procent.

Het Verenigd Koninkrijk groeide met twee procent het hardst van alle lidstaten. Roemenië kende een stijging van 1,7 procent, terwijl Malta en Ierland met respectievelijk 1,1 en 0,9 procent groeiden. De detailhandelsverkopen liepen het hardst terug in Portugal (min 2,2 procent), België, Denemarken, Letland en Polen (allemaal min 0,7 procent). De Nederlandse cijfers zijn vertrouwelijk.

In vergelijking met een jaar eerder zijn de detailhandelsverkopen in de EU in september met 3,7 procent gestegen. In de eurozone ligt dit percentage op 2,9 procent.

Ontwikkeling detailhandelsverkopen in EU en eurozone

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!