​Kruidvat breidt uit naar Frankrijk

Kruidvat opent op korte termijn zijn eerste vestiging in Frankrijk. Dat heeft ceo Gerard van Breen van moederconcern AS Watson donderdag gezegd tijdens Retailpoort 2015.

“De winkel opent naar verwachting over twee weken”, zegt Van Breen. De vestiging in Lille wordt bevoorraad vanuit het distributiecentrum in Heteren, van waaruit producten eveneens naar de Belgische filialen worden gedistribueerd. “Vanuit Heteren zijn de vestigingen goed bereikbaar, zodat het voorlopig niet nodig is om een apart dc te bouwen.”

Vanwege de verschillen in regelgeving is het niet eenvoudig om uit te breiden naar een nieuwe Europese markt , aldus Van Breen. Zo mogen de LZV-vrachtwagens van de keten wel in Nederland rijden, maar moet de vracht bij de Belgische grens worden overgeladen in kleinere vrachtwagens. Daarnaast gelden er per lidstaat andere emissie-eisen voor een benodigd brandweercertificaat. “Van de Franse brandweer moesten we zelfs een winkelinterieur afbranden om duidelijk te krijgen welke stoffen daarbij vrijkwamen.”

Hoewel dergelijke strubbelingen vervelend zijn, ziet Van Breen er niets in om de Franse markt alleen online te betreden. “Het duurt nog een paar jaar voordat online verkoop een substantieel deel van onze omzet is. Ondanks de praktische hobbels is het daarom nog efficiënter om een fysieke vestiging te openen.”

Kruidvat bestaat dit jaar veertig jaar. Wat maakt de formule zo succesvol? En blijft dat het geval nu er nog meer goedkope partijen meedoen om de knikkers? Een analyse van de sterke en zwakke kanten van een Nederlands icoon op RetailWatching.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!