The Society Shop terug naar de beurs

The Society Shop schrijft een obligatielening uit om zijn winkelbestand in ons land en Duitsland uit te breiden. De herenmoderetailer wil daarnaast zijn bestaande winkels vernieuwen en een webwinkel lanceren.

De keten wil The Society Shop wil daarvoor tot twee miljoen euro aan obligaties uitgeven voor een notering aan de NPEX-beurs. Inschrijven kan tot 11 januari volgend jaar. “Maar wat ons betreft zou het geld voor Kerstmis binnen moeten zijn”, zegt directielid Hans Beer in De Financiële Telegraaf.

In de jaren negentig had de herenmoderetailer als onderdeel van Goudsmit ook al een notering aan de beurs. Was The Society Shop toen een kwakkelende keten, inmiddels gaan de zaken voorspoedig, aldus de directie. Zo maakte retailer vorig jaar winst en wordt die dit jaar overtroffen.

De retailer opende in 1934 zijn eerste winkel in de Amsterdamse Van Baerlestraat en telt inmiddels achttien winkels in Nederland, België en Duitsland. The Society Shop is volgens de directie zonder grote kleerscheuren uit de crisis gekomen. “Mede omdat wij aan de bovenkant van de markt zitten, was de dip maar beperkt.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!