'Toekomst Macintosh in handen van banken'

Leveranciers en klanten blijven in onzekerheid achter na de verkoop van Kwantum door Macintosh Retail Group. De toekomst van het retailconcern ligt mede door zijn schuldpositie nu volledig in handen van de banken. Dat stelt analist Gerard Rijk van SNS Securities.

Macintosh maakte vrijdag bekend 28 miljoen euro te ontvangen van Gilde Equity Management voor de overname van Kwantum. Ondanks de boekwinst van één miljoen euro een lage prijs, stelt Rijk. Hij rekende voorafgaand aan de cijfers over het derde kwartaal nog op zo’n vijftig miljoen euro. Dat kwartaal is echter ‘duidelijk teleurstellend’ verlopen, vermoedelijk door het lage werkkapitaal en de hoge voorraden. Dat laatste moest de druk op de schuld bij Macintosh verlichten, maar is volgens Rijk ook ‘dodelijk’ voor een retailer.

Macintosh Retail Group is na alle verkopen – recent werden ook Nea International en de Britse schoenenwinkels verkocht – nog goed voor een omzet van zo’n vierhonderd miljoen euro. Daarnaast is er medio 2015 een negatieve ebitda van zo’n vijf miljoen en een nettoschuld van 37 miljoen euro, stelt de analist.

Nieuwe desinvesteringen of een overname door andere partijen noemt Rijk ‘moeilijk en onwaarschijnlijk’. Hij ziet eerder de banken verschillende onderdelen zoals Scapino of Manfield apart verkopen en raadt geïnteresseerde kopers aan dan toe te slaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!