​Amsterdam doet mee aan alcoholpilot

Amsterdam staat open voor experimenten met mengvormen tussen winkels en horeca. De gemeente heeft zich daarvoor aangemeld voor een proef van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), die volgend jaar van start moet gaan.

Als onderdeel van de pilot mogen winkels alcohol schenken of proeverijen organiseren, terwijl horecazaken ook producten mogen verkopen. Dat is nu per wet verboden, maar de gemeente wil de effecten onderzoeken van deze mengvormen.

Met de proef komt het college naar eigen zeggen tegemoet aan de wens van ondernemers om meer ruimte te krijgen om in te spelen op de veranderende vraag van consumenten. ‘Die willen steeds vaker een zogenaamde totaalbeleving willen: een glaasje wijn bij de kapper of kledingwinkel.’

Maximaal twintig ondernemers mogen deelnemen aan de proef, die alleen wordt gehouden in een freezone. Dinsdag werd al bekend dat naast de Jan Evertsenstraat ook de gebieden rondom de Rijnstraat en het Osdorpplein als freezone gelden.

Of de pilot doorgaat hangt nog af van het aantal gemeenten dat zich bij de VNG aanmeldt. Ze hebben tot 7 december de tijd om zich aan te melden voor de pilot die gedurende heel 2016 moet lopen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!