'Miss Etam presteert boven verwachting'

De omzet van Miss Etam ligt dit jaar hoger dan door zijn nieuwe eigenaar is gebudgetteerd. De doorgestarte modeketen is goed voor ongeveer 110 miljoen euro omzet, meldt eigenaar R&S Retail Group.

Miss Etam werd zo’n acht maanden terug doorgestart door Roman & Stern, dat als R&S Retail Group een beursnotering krijgt. Sindsdien zijn er ‘noodzakelijke, drastische stappen’ gezet, die volgens het bedrijf hun effect sorteren. Zo heeft er een reorganisatie plaatsgevonden op het hoofdkantoor en is het aantal filialen teruggebracht van zo’n 180 naar honderd, waarvan de huurcontracten bovendien zijn aangepast.

Behalve de omzet ligt ook de gerealiseerde brutomarge en EBITDA volgens de eigenaar hoger dan vooraf verwacht, zonder daarbij exacte cijfers te communiceren. Miss Etam zou profiteren van een sterke merknaam en een hechte band met zijn klanten. Bovendien komt meer dan twintig procent van de omzet via het online kanaal binnen.

R&S Retail Group wil in 2017 groeien naar een omzet van 120 miljoen euro en binnen vier jaar zijn omzet verdubbelen. Daarvoor wordt niet alleen naar Miss Etam, maar ook naar andere mode- en retailketens gekeken. Via de beursgang wil het bedrijf risicodragend kapitaal aantrekken om overnames te doen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!