AO.com komt naar Nederland

Online witgoedverkoper AO World verwacht in de lente van 2016 een webwinkel in Nederland te openen. Dat heeft de beursgenoteerde Britse etailer dinsdag laten weten bij de publicatie van zijn halfjaarcijfers.

AO World gaat opereren vanuit Utrecht, waar een callcenter en een kleine opslagplaats komen. Voor de voorraad, het warehouse management en e-commerceplatform wordt een regionaal kantoor ingericht in het Duitse Bergheim, waar AO World zich vorig jaar al vestigde voor zijn entree in Duitsland. Met een Nederlandse webwinkel wil AO World dat Duitse kantoor en magazijn beter benutten om zo sneller break-even te kunnen draaien.

De Britse etailer maakte in juli al bekend een Nederlandse webwinkel te overwegen, omdat ons land geografisch voor de hand lag. AO World ziet significante kansen in een witgoedmarkt die jaarlijks goed is voor 1,4 miljard euro. In Duitsland krijgt de etailer naar eigen zeggen de bevestiging dat zijn concept op het Europese vasteland net zo werkt als in zijn thuisland.

De kosten die komen kijken bij het opzetten van de Nederlandse operatie hebben volgens AO World geen invloed op het bedrijfsresultaat in het huidige financiële jaar, dat tot en met maart loopt. In de eerste zes maanden werd op het Europese vasteland nog een negatief bedrijfsresultaat van 9,6 miljoen pond (13,6 miljoen euro) geboekt. De omzet lag er op 15,6 miljoen, tegen 248,6 miljoen pond in het Verenigd Koninkrijk. Door de Europese activiteiten boekte AO World in de eerste zes maanden een verlies van 10,2 miljoen pond.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!