Action heeft donderdag zijn eerste vestiging in Oostenrijk geopend. De winkel bevindt zich in Kittsee, zo’n honderd kilometer ten oosten van de hoofdstad Wenen. Dat heeft Action donderdag bekendgemaakt.

Na de opening in Oostenrijk is Action inmiddels in zes landen actief, met in totaal 624 winkels. De retailer blijft naar eigen zeggen gefocust op internationale expansie en is voornemens nog meer winkels te openen. Zo ziet de retailer alleen in Frankrijk al ruimte voor duizend winkels, liet ceo Ronald van der Mark recent nog weten.

In Frankrijk, waar Action bijna drie jaar actief is, werd vorige week nog de honderdste winkel geopend. Die groei moet verder versneld worden door de opening van het eerste distributiecentrum in Moissy Cramayel nabij Parijs.

Verder heeft de Nederlandse keten een principeakkoord bereikt met de Franse textielketen La Halle voor de overname van meerdere vestigingen. Hoeveel winkels dat zijn is volgens Action nog niet bekend; dat hangt af van de onderhandelingen die momenteel met de verhuurders gevoerd worden. Dit jaar moeten in ieder geval twee vestigingen omgebouwd worden.

Volgens de eerste berichten was Action in gesprek over de overname van zestig filialen van La Halle in Frankrijk. Ook C&A en Orchestra zouden interesse hebben in de 174 winkels, waar de Franse keten vanaf wil.