Supermarktketen Coop opende woensdag drie winkels in één ochtend. En dan ook volgens een geheel nieuwe concept: Coop Vandaag. Een stadswinkel voor dagelijkse boodschappen en met een eigen keuken waar dagelijks verse meeneemmaaltijden bereid worden.
In de keuken van Coop Vandaag bereiden medewerkers zowel maaltijden voor ontbijt, lunch en diner. Een soortgelijke keuken zagen we eerder deze maand al verschijnen bij Emté en Jan Linders. Gerard Koning, commercieel directeur bij Coop, weet wel waar die trend vandaan komt: âHet aantal één- en tweepersoonshuishoudens neemt toe; mensen hebben steeds minder vrije tijd, hebben daarmee behoefte aan gemak, maar willen wel genieten. Daarmee verandert hun eetgedrag én het moment van consumeren. Je ziet bijvoorbeeld dat de avondmaaltijd steeds later wordt gepland.â
Consumenten hebben volgens Koning steeds minder zin om allerlei winkels te bezoeken of langer onderweg te zijn. Coop Vandaag moet op al die veranderende wensen inspelen. âBereikbaarheid, toegankelijkheid en betaalbaarheid zijn hierin belangrijke voorwaardenâ, aldus de directeur.
De drie stadswinkels bevinden zich allemaal in Rotterdam en zijn volgens retailer bewust midden in woonwijken geplaatst. Dan zijn ze namelijk makkelijk lopend of fietsend bereikbaar. De vestigingen zijn geopend van zeven uur âs ochtends tot tien uur âs avonds.
Kunnen we de nieuwe stadsformule ook in andere steden verwachten? Waarschijnlijk wel. Coop gaat eerst de nieuwe formule evalueren, waarna wellicht andere woonbuurten aan de beurt zijn.
Reacties 0