'Decathlon alsnog naar Den Haag en Schiedam'

Decathlon denkt ondanks bezwaren van de provincie toch megastores te kunnen openen in Den Haag en Schiedam. Die bezwaren zijn namelijk gestoeld op een te strikte interpretatie van de regels. Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van een uitspraak die in het Staatsblad is gepubliceerd.

De Franse sportwinkelketen werd een jaar terug geweerd uit Zuid-Holland, omdat de provincie zijn ‘try and buy’-concept niet onderscheidend genoeg vond om detailhandel buiten de stadscentra toe te staan. Decathlon en de twee gemeenten spanden vervolgens een beroep aan tegen het provinciale besluit.

Het lijstje activiteiten die nu wel in buitengebieden zijn toegestaan bevat onder meer de verkoop van auto’s, boten, caravans, grove bouwmaterialen en tenten. Een bestemmingsplan moet volgens de uitspraak echter ook kunnen voorzien in andere nieuwe detailhandel, mits die zich uit oogpunt van ruimtelijke ordening niet onderscheidt van de hiervoor genoemde detailhandel’.

Hoewel de provincie denkt Decathlon nog steeds te kunnen weren met deze nieuwe bepaling, is Decathlon blij met de uitspraak. Er is volgens vastgoeddirecteur Rudi Wakelkamp een grote hobbel weggenomen. “We zijn er natuurlijk nog lang niet, want nu moeten we nog de hele bestemmingsplanprocedure doorlopen.”

Het is volgens Wakelkamp nu aan de gemeenten om die procedure in gang te zetten. In Arnhem leverde dat nog een langdurige strijd op met vastgoedeigenaar Wereldhave, die onlangs in het voordeel van Decathlon werd beslecht. Daardoor kan de Franse retailer volgend jaar een winkel in de Rijnhal openen, terwijl er ook een opening in Rotterdam op de planning staat. Decathlon beschikt inmiddels over zes vestigingen in ons land.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!